Valoarea de patrimoniu a imaginii publice

Valoarea de patrimoniu a imaginii publice

Puternic, serios, competent şi performant, dinamic, excepţional sau... sau doar oarecare, sau incompetent, sau incorect, indiferent, nedemn – sunt câteva din miile de calificative pe care opinia publică le poate atribui unei instituţii sau unei persoane, în virtutea cărora îşi manifestă, în mod spontan sau programatic, atitudinea şi comportamentul.

Pornind de la definirea opiniei publice şi a modului în care îşi formează aceste reprezentări, conferinţa „Valoarea de patrimoniu a imaginii publice“ are drept scop evidenţierea relaţiei dintre performanţa instituţională şi capitalul de încredere şi susţinere publică de care o instituţie beneficiază, pentru un timp mai îndelungat sau mai scurt.

Expunerea mizează pe o abordarea aplicată şi descriptivă, jalonată de câteva interogaţii esenţiale: care sunt valenţele imaginii publice, cât de importantă este pentru o instituţie sau pentru o persoană imaginea sa publică, cine şi mai ales cum administrează această imagine, cum acţionează vectorii şi multiplicatorii de imagine, care este rolul şi responsabilitatea managementului în gestionarea imaginii publice.

Nu în ultimul rând, prelegerea va puncta relaţia de adevăr dintre realitatea instituţională şi mesajul public.

Thursday, June 25, 2015 - 11:00
Loc de desfășurare: 
Aula Filialei Iași a Academiei Române B-dul Carol I, Nr. 8